کتاب بررسی شیوه های مدیریت مهاجرت (اعزام) نیروی کار به خارج از کشور و ارائه مدلی برای ایران، تالیف شعبان آزادی کناری و دکتر عبدالله آراسته توسط انتشارات رسا چاپ و منتشر شد.
بر اساس گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM)، (گزارش جهانی مهاجرت 2020)، نزدیک به 272 میلیون مهاجر بینالمللی در جهان وجود دارد که دوسوم آنها مهاجر نیروی کار هستند.
مهاجرت در دنیاى امروز به یک مسئله مهم و در برخى موارد به یک معضل تبدیلشده است. مسئله مهاجرت در بسیاری از کشورهای توسعهیافته دنیا مدیریتشده و سازمانها یا وزارتخانههایی مخصوص این موضوع ایجادشدهاند. آنچنانکه برخى از مردم تصور مىکنند، مهاجرت الزاماً امرى مذموم و شوم نیست و مدیریت مهاجرت و اعزام نیروی کار مازاد ایرانی به خارج از کشور میتواند تأثیر مثبتی بر بازار کار و اقتصاد کشور داشته باشد. اگر مسئله مهاجرت براى دسترسى به بازارهاى کار و همچنین موقعیت شغلى بهتر، هدفمند و با برنامهریزى باشد، عملاً از یک تهدید به یک فرصت براى کشور مهاجرفرست و مهاجرپذیر تبدیل خواهد شد.
در اين کتاب، ضمن بررسي روند مهاجرت، به ارائه تعريف، دلايل، موانع، آثار، مزايا و معايب، تاریخچه و …مهاجرت و اعزام نیروی کار پرداختهشده و با ذکر وجوه ارسالي مهاجرين، به نقش سازمانهای بینالمللی همچون سازمان بينالمللي کار و مهاجرت، مقاوله نامهها و توصیهنامههای بینالمللی كار مربوط به نيروي كار مهاجر و كاريابيها و کشورهای مهاجرپذیر و مشاغل موردنیاز آنها اشارهشده است. آنگاه ضمن بررسی مهمترین مسائل و مشکلات پیش روی صادرات نیروی کار در بازارهای کار جهانی، به ارائه راهکارها و برنامههای عملیاتی در زمینه اعزام نیروی کار پرداخته و در پایان مدلی از شیوههای نوین مدیریت مهاجرت و اعزام نیروی کار، پیشنویس قانون پیشنهادی اعزام نیروی کار و آئیننامه اجرایی پیشنهادی حمایت از اعزام نیروی کار مازاد ایرانی به خارج از کشور ارائهشده است.
تهران، خیابان گرگان، خیابان یزدی، پلاک 78، واحد 8